Ballagas62013-600x400
június 15, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Ballagas62013-600x400A település legnagyobb rendezvényei közzé tartozik a nyolcadik osztályos tanulók iskolai ballagása. Igaz, hogy csak tizenegy tanuló vett búcsút iskolájától, mégis a családtagokkal, rokonokkal, barátokkal megtelt az iskola tágas tornaterme.

 

A búcsúzó nyolcadikosok Oláh Ildikó osztályfőnök vezetésével végig járták az iskola tantermeit, ahol tanulmányaik során tanultak. Ott az őket váró még a következő tanévben is az iskolába járó osztálytársaik feldíszített tanteremmel és a táblára felírt jókívánsággal várták. Vad Erzsébet iskolaigazgató búcsúzott el tanítványaitól. Elmondta, hogy a most végzett diákok eleget tettek az iskolai követelményeknek. Nyugodtan tanulhatnak tovább a középfokú intézményekben. A nyolcadik osztályosoknál minden tanulónak volt 1-2 mondatos búcsú szava tanáraikhoz, lelkiismeretes munkájukat egy szál virággal köszönték meg.

A hetedik osztályos Kovács Réka a kisebbek nevében búcsúzott el a nagyoktól, a végzős diákoktól. Mint minden évben a helyi önkormányzat ajándékkal köszönti az iskola kitűnő tanulóját, akinek példamutató a magatartása is. Most Gyöngyi Dóra és Tokai Dóra kapták az önkormányzat ajándékát és a díszes elismerő emléklapot. A településen működő román nemzetiségi önkormányzat is ajándékozott. Szabó Szabina Anita a román nyelv ápolásáért, a nemzetiségi versenyeken való sikeres szerepléséért kapott értékes ajándékot és oklevelet.

Az ünnepség befejeztével a megjelent családtagok, rokonok, ismerősök köszöntötték a búcsúzó diákokat és halmozták el őket virággal és ajándékokkal.

 

<<< képek >>>

Written by admin.korosszegapati