Kilencven-eves-koeszoentese-2013-009-600x400
május 24, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Kilencven-eves-koeszoentese-2013-009-600x400

Kilencven évesnek lenni nagy ajándék az élettől, vallja ezt Dóduly Györgyné, Maroska Róza néni Körösszegapáti Árpád utca 7 szám alatti lakos.

Gyermeke, testvérei, azok hozzátartozói meglepetésnek szánták felköszöntését e nevezetes évforduló alkalmából. Miután mindent előkészítettek felköszöntésére, vitték csak el az ünnepség színhelyére.
 Ott pedig dr. Sutus Lenke, az ünnepelt unoka húga, a család nevében köszöntötte a szép kort megért Róza nénit, majd a család tagjai kívántak neki további nagyon jó egészséget és még hosszú életet és halmozták el ajándékokkal és virágcsokrokkal.

A kilencven éves Róza néni köszöntésén megjelentek testvérei is. Maroska György (88) Szolnokról, Maroska Lenke (77) Debrecenből, akik együtt örvendeztek testvérük egészségesen megélt szép évei számának Voltak a népes családból köszöntők a határon túli Borsról, Budapestről, Szolnokról, Debrecenből, Nádudvarról és Magyarhomorogról. A megjelent hozzátartozók elmondták, hogy szerencsés családnak mondhatják magukat, hisz volt már a családban 101 évet megélt rokon is. Kedves színfoltja volt a családi találkozónak, hogy egy asztalnál ült a 90 éves Róza néni 62 éves lánya, 32 éves unokája és a nyolc éves dédunokája.

Dr Sutus Lenke, aki egyébként háziorvosként is dolgozik Nádudvaron, javasolta a család tagjainak, hogy ha már ilyen szépen összegyűltek mondják el mi történt velük az elmúlt években. Köszönhető az ünnepeltnek, hogy hosszú idő után ismét találkoznak az unokatestvérek. Ezután következtek az érdekes, nevettető vidám emlékek, történetek. Róza néni arra a kérdésre, hogy mi élteti, elmondta: az állandó munka, a mozgás, az emberek közötti tartózkodás. Az egybegyűlt rokonság azt kívánta neki, hogy sokáig éljen ilyen jó egészségben, s magukra nézve pedig megállapították, hogy jobban figyeljenek a rokonok is egymásra, kísérjék figyelemmel életük alakulását, mert ez is egy éltető erő az emberek életében. Végezetül kilátogattak a temetőbe, tiszteletüket tették a nagyszülők sírjánál, akik szintén magas kort éltek meg.

 

<<<képek>>>

Written by admin.korosszegapati