nitrates-in-drinking-water-600x400
január 12, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Figyelemre méltó cikk jelent meg a Napló hasábjain, amikor közölte a megyében lévő azon községek neveit, melynek ívó vize az előírásoknál több arzént tartalmaz. A felsorolásban Körösszegapáti település neve is olvasható volt.

nitrates-in-drinking-water-600x400

Ez ügyben többen keresték meg a polgármestert, aki erről a döntésről semmilyen hivatalos értesítést nem kapott, a Naplóból értesült róla. Ezért aztán állásfoglalást kért az ivóvíz minőségével kapcsolatban, különösen a víz arzéntartalmára vonatkozóan.A hivatalos közlés szerint Körösszegapáti település ivóvizének arzén szennyezettsége nem éri el az EU előírása szerinti határértéket, tehát nem szerepel, a derogációval érintett települések listáján. Ezért átmeneti ivóvíz ellátási intézkedésre nincs szükség.

Tarsoly Attila polgármester azt is elmondta, hogy a Hajdú-Bihar ivóvízminőség – javító Önkormányzati Társulás tagjaként a KEOP keretében részt vesz a Hajdú-Bihar ivóvízminőség javító Projektben, melynek eredményeként az ivóvíz minősége 2015 nyarán mind a hazai, előírásoknak, mind az EU elvárásainak teljes mértékben meg fog felelni.

A lakosok, akiknek egy része már értesült a jó hírről – megnyugvással fogadta azt, hogy a település ivóvize megfelelő.

Written by admin.korosszegapati