augusztus 22, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Körösszegapáti önkormányzata a kétnapos IV. (Kun) László Fesztivált ezen a hétvégén.

Szombat reggel mazsorett tánccsoport produkciójával adják tudtára a település lakóinak, mi kezdődik a kis nemzetiségi faluban. A sportpályán 11 órától főzőversenyre nevezhetnek be civil egyesületek, intézmények, baráti családok. Aki viszont a „vonalaira” vigyázna inkább, részt vehet a „Mozdulj, Apáti!”- tornán 0-tól 100 éves korig. Déltől kulturális csoportok lépnek fel a színpadon, így a helyieken kívül a biharugrai mazsorett, a Nárcisz Nemzetiségi Néptánccsoport, a Körösi Gyöngyszemek, a Harsány Táncegyüttes, Papp Hajnalka és Pántya Krisztián. A főzőverseny eredményhirdetése után is folytatódnak a programok, kutya ügyességi bemutatóval, íjászcsoport bemutatkozásával, váncsodiak táncával. Azután lép fel Balázs Pali, majd az ABBA Sistesr. A napot szabadtéri diszkó zárja.

A vasárnapi programsorozat közös istentisztelettel kezdődik a református templomban, ahol a testvértelepülés, Körösrév küldöttsége is rész vesz. Az istentisztelet után ünnepélyes állampolgársági eskütétel lesz, majd a parókia falán elhelyezett Csáky-emléktáblát, valamint a körösréviek által ajándékozott kopjafát koszorúzzák meg.

Ebéd után egymást követik a színpadi produkciók: hosszúpályi mazsorett, körösszegapáti nyugdíjasklub énekkara, a Fél 10, a Dopping, a Next Day, a Los Vegas zenekar koncertje. A napot az este 9 órakor kezdődő Tankcsapda koncertje zárja.

 

Written by admin.korosszegapati