december 31, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Az ajándékozás örömét élték át a körösszegapáti református egyház közösség tagjai, amikor advent negyedik, utolsó vasárnapján a szomszédos Bihar megye Élesd településére utaztak. Már a település kiválasztásának a története is különleges. Már évek óta Apáti testvér településén Réven szavalóversenyt rendeznek a diákok számára. Ott vett részt Körösszegapátiból Gyöngyi Dóra nyolcadik osztályos tanuló is, ahol megismerkedett és barátságot kötött Élesd településen lévő gyermekotthon két lakójával Kormos Alexandra 16 és Birta Izabella 14 éves diákokkal.

Amikor a hittan órákon az ajándékozásról beszélgettek Gyöngyi Dóra azt javasolta Csizmadia Tibor tiszteletes úrnak, hogy vigyenek ajándékot karácsonykor az élesdi gyermekotthon lakóinak.

A tiszteletes úr felvette a kapcsolatot Dénes István Lukács élesdi református tiszteletessel, aki örömmel egyezett bele, hogy a körösszegapátiak a településre látogassanak.

elesdCsizmadia Tibor kezdeményezésére a református hívek gyűjtésbe kezdtek. Mindenkinek, aki a gyermekotthonban lakik csomagot készítettek, valamint pénzadományt gyűjtöttek az otthon fenntartásának megsegítésére. A polgármesteri hivatal élelmiszert gyűjtött és szállított Élesdre Tarsoly Attila Körösszegapáti polgármestere vezetésével.

Mindez a karácsonyi ünnepkör, advent negyedik, utolsó vasárnapján volt, és az ünnepi istentiszteletre érkeztek a körösszegapáti hívek, élükön Csizmadia Tibor tiszteletessel. Az igehirdetés előtt a Körösszegapáti református énekkar, a tiszteletes úr vezetésével karácsonyi énekeket adtak elő. A zsúfolásig megtelt református templomban a tiszteletes úr tartotta a prédikációt a híveknek és a vendégeknek.

Igen kedves színfoltja volt az istentiszteletnek, amikor a gyermekotthon lakói, mind a 29-en, lányok és fiúk, nagyon megható, csodaszép műsorral köszöntötték a megjelenteket és a közelgő szent ünnepet Jézus születését. Előadásuk könnyeket csalt a vendégek szemébe.

Ezután került sor a körösszegapátiak által összeállított ajándékok kiosztására. Minden gyermek névre szólóan kapott csomagot, mely igen nagy örömet okozott számukra.

Átadásra került a gyermekotthon vezetőjének Dr. Annemaria Sadlernek az Apátiak által gyűjtött pénzadomány is.

 

Később a közös ebéd elfogyasztása után a Körösszegapátiból érkezett vendégek ellátogattak a gyermekek otthonába, ahol az ifjak énekekkel, versekkel kedveskedtek a megjelenteknek. Dr.Annemaria Sadler azt otthon vezetője mutatta be a gyermekotthont, melyet az adakozó hívek tartanak fent már 1997 óta.

Megható volt az ott lakó gyermekek ragaszkodása a felnőttekhez, öröme az ajándékok átvételekor. Ez az öröm nemcsak a gyermekotthon lakóinak számára kellemes érzés, hanem azok számára is, akik a csomagokat összeállították, gyűjtötték és átadták az otthon lakóinak.

 

Körösszegapáti, 2012. december 23

Written by admin.korosszegapati