október 26, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

A településen minden 62 évet betöltött nőt és férfit meghívtak az „Idősek tisztelete” elnevezésű rendezvényre. A megjelenteket a helyi iskolások szórakoztatták. Megható szövegű versekkel csaltak örömet és jókedvet a szép korúak arcára.  Táncaikkal, melyeket kedves dallamokra adtak elő, jó hangulatot teremtettek.Idosek-tisztelete-2012-034-600x400Felléptek a helyi nyugdíjas klub énekesei is, akik egy népdalcsokorral kedveskedtek a megjelenteknek, a Komádi Rákász citerazenekar kíséretével.

Czencz Péterné Juliska, aki maga is szép korú, egy szép nótacsokrot énekelt el, olyan dalok voltak ezek, melyeket a fiatalabb korosztály tagjai már nem is ismernek. Tarsoly Attila a község polgármestere köszöntötte a szép korúakat, majd Berke Demeter (Petőfi utca), szintén Berke Demeter (Klapka utcai) lakosokat ajándékozták meg nevük napja alkalmából.

A születésnaposokat is köszöntötték. Nyolcvanharmadik évét töltötte be Eszenyi Dezsőné, Szabó Ambrusné a nyolcvanadik életévét, Zima Vincéné pedig hetvenkilenc éves volt a mai napon. Ők mind a hárman szép virágcsokrot és ajándékkosarat kaptak Tarsoly Attila polgármestertől és Szűcsné Nagy Ildikótól a helyi Családsegítő Szolgálat vezetőjétől.

Nem maradt el az óriástorta sem, melyet miután felvágtak, sorba kínáltak meg minden megjelentet. Végezetül pedig, amikor távozóban hazafelé  elköszöntek a vendégek a polgármester egy ajándék gyertya készletet adott ajándékba, egy emlékkártya kíséretében, melyen egy kedves kis köszöntő vers volt:     

„Szép korúak, örök fiatalok!
Legyen ma egy víg napotok!
Felejtsétek a bút, bánatot,
Legyen még tengernyi boldog órátok!

Written by admin.korosszegapati