augusztus 28, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

2007-ben, amikor a település képviselőtestülete elhatározta, a IV. (Kun) László Fesztivál megrendezését nem is gondolták, hogy Bihar déli részén e kis községben a leglátogatottabb eseménnyé fogja magát kinőni.Hatodik-Kun-Laszlo-Fesztival-2012-105-600x400Most ebben az évben augusztus 25-.26-án megrendezett kétnapos fesztiválon a szervezők gondoskodtak arról, hogy minden korosztály megtalálja a maga szórakozási lehetőségét. A gyerekeknek ugráló vár, kézműves foglalkozások, torna, a fiataloknak táncház, karaoke, sok- sok táncbemutató.

Tarsoly Attila a község polgármestere és Vitányi István országgyűlési képviselő nyitotta meg a fesztivált. Mindketten hangsúlyozták, hogy ez a rendezvény nem jöhetett volna létra a támogatók és a helyiek áldozatos, sokrétű szervező munkája nélkül.

A hatalmas színpadon felléptek és szórakoztatták a közönséget a környék énekkarai, tánccsoportjai, sok még kevésbé ismert zenekar, de neves csoportoknak is tapsolhatott az egyre gyarapodó közönség.

Délután a főzőverseny eredményét hirdették ki. Birka, vaddisznó, sertés pörkölt közül válogathattak az odalátogatók. Az elkészített ételeket Drabik László a Garda étterem séfje kóstolta, értékelte, majd a díjakat a verseny győzteseinek Vitányi István országgyűlési képviselő és Tarsoly Attila polgármester segítségével adta át.

Estefelé Balázs Pali és az ABBA Sisters együttese előzte meg a szabadtéri discot.

Vasárnap reggel közös istentiszteletet tartottak a református templomban. Itt megjelentek a Rév testvértelepülésének református küldöttsége Hasas János alpolgármester vezetésével. Mintegy 30 fő állampolgársági esküt tett, akik főleg Nagyváradról érkeztek. Ők Tarsoly Attila polgármester előtt tették le az esküt.

Kedves színfoltja volt az ünnepségnek, amikor a Nagyváradról érkező Molnár László és felesége díszes magyar népviseletben érkezett az eskütevésre.

Az ünnepélyes istentisztelet végeztével a templomból kivonulva megkoszorúzták az imaház falán lévő Csáky Petronella emléktábláját, valamint a Rév település által adományozott kopjafát.

Délután újra a szórakozásé volt a főszerep. A színpadon felléptek a Hosszúpályiak, a helybeli nyugdíjas énekkar, majd a zenekarok koncertjei következtek. A Fél 10 zenekar, Next Day, Los Vegas zenekarok szórakoztatták az egyre szaporodó számú közönséget.

Amikor pedig közeledett az este kilenc óra, a kis község lakosságának számát többszörösen meghaladó népes közönség várta a megye, s az ország egyik legnevesebb rock együttesének a Tankcsapda zenekar koncertjét. Az együttes tagjai beleadtak apait, anyait és a tőlük megszokott tempóban zenéltek, énekeltek, szórakoztatták az egybegyűlteket, a fiatalok kifejezésével élve: dübörögtek a tankok.

A többezres közönség pedig ki-ki a maga módján, vérmérséklete szerint hallgatta, táncolta, tapsolta, énekelte végig az együttes számait.

A kétnapos fesztivál biztos emlékezetes lesz a helyiek, az odalátogatók számára, mert már az első benyomás tapasztalatai azt jelezték, hogy nagyon jól érezték magukat

 

Written by admin.korosszegapati