január 15, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Ünnepi öltözetben érkeztek, főleg bihari rendszámú gépkocsikkal Körösszegapátiba a Polgármesteri hivatal elé azokat, akiket állampolgársági eskütételre invitáltak a településre.

Az összegyűltek a helyi kultúrházba vonultak, ahol a Juhászné Szónya Aranka anyakönyvvezető köszöntötte az eskütételre érkezőket és a vendégeket.

Tarsoly Attila polgármester szavaira mondták el az esküt, majd átvették a magyar állampolgárságot igazoló okiratokat.

Kedves és megható eseménye volt az ünnepi alkalomnak, amikor a Nagyváradról érkező Földesi Pál – aki már az elmúlt évben magyar állampolgár lett – köszöntötte az eskütevőket.

Kedves szavakkal köszöntötte társait, barátait. Elmondta: kedveseim hazaérkeztünk! Sok – sok év elmúltával hivatalosan is magyarok vagyunk. Gondolatát Antoine de Saint Exupery francia költő Fohász című versével tette még emlékezetesebbé. A meghatódott emberek tapssal köszönték meg szavait.llampolgari-eskuetetel

 

A harminchat fő fogadalmat tevők zöme Nagyváradról érkezett, elmondták a település melletti szimpátia után jelentkeztek a hivatalnál.

Nagy Tibor négy tagú családjával aki az elmúlt években több határ menti település közül választották Apátit, ahol házat vásároltak.

Jeremiás Sándor nagyszülei származási helyén tették le az esküt Fugyivásárhelyről.

Örvend település polgármesterének javaslatára adta be kérelmüket Mérei János negyed magával.

A legmesszebbről Ruja György és felesége érkezett, ők Marosváráshelyről jöttek az eskütételre és az okmányok átvételére. Nekik sem ismeretlen ez a település, mert fiuk és felesége Körösszegapátiban élnek.

Written by admin.korosszegapati