december 21, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

Karácsonyi ünnepek előtti napokat tette emlékezetessé a Debrecenből érkező Csürdöngölő Zenekar a „Csodavárás a Csürdöngölővel” című műsorával Körösszegapátiban.

Az együttes a karácsony előtti napokban Báránd, Zsáka, Körösszegapáti, Újszentmargita, Balmazújváros, Nagyrábé, Mikepércs településeken tájolnak. Ott mutatják be műsorukat főleg az ottani iskolás tanulóknak. A Nemzeti Kulturális Alap támogatását elnyerve elsősorban olyan településeket látogat meg az együttes a műsorával, ahonnan nehéz eljutni városokba színvonalas előadások megtekintésére. Így ők mennek ki a településekre. A csoport ezt a műsort díjmentesen szolgáltatta a jelzett települések számára.

Körösszegapátiban a kultúrházban megjelentek Magyarhomorogról a társiskola tanulói is, így több mint 150 fő nézte végig az igen színvonalas előadást.

Közreműködtek az előadás megtartásában: Bárdosi Ildikó ének, Molnár Miklós hegedű, Bíró István hegedű, ének, Rácz Gyula brácsa, koboz, citera, ének, Bíró István nagybőgő, furulya, ének.csurdongolo

 

Műsorukban bemutatták a Karácsonyhoz és a téli napfordulóhoz kötődő, rég elfeledett népszokásokat, zenével, tánccal szerves egységet alkotva, amit az díszletek és a jelmezek még inkább kihangsúlyoztak, tettek érdekesebbé, színesebbé.

A népes számú közönség nagy érdeklődéssel figyelte az igen színvonalas előadást, melyben az igen érdekes prózai szöveget a zenészek nagyszerű előadása és énekkísérete tett még változatosabbá.

Dicséret illeti ezért a szép műsorért a Csürdöngölő Zenekar tagjait.

Körösszegapáti, 2011. december 20.

Vmirjáncki József

Written by admin.korosszegapati