szeptember 12, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

A szépen, hangulatosan feldíszített teremben a sok ötös szám jelezte, hogy ötéves fennállását ünnepelték a településen a „Szivárvány” Alapszolgáltatási Központ szépkorú tagjai, dolgozói és a település vezetői. Ilyen rövid idő alatt is igen gazdag, eseményekben, dús programban volt részük a településen élő idős embereknek.485_tetelen– mondta köszöntőjében Hajdú Lajosné az intézmény vezetője, mert vezetőik minden nap változatos programot igyekeztek biztosítani az odajárók számára.

A helyi önkormányzat tagjai, a község képviselő testülete, a polgármesterrel az élen maximálisan támogatták az alapszolgáltatási központ terveit, elképzeléseit. 

A most megtartott baráti találkozón kis filmek formájában mutatták be az elmúlt évek változatos és igen gazdag eseményeit, melyeket sikerült megvalósítaniuk. Aki pedig nem látta a filmeket, a helyiség falain elhelyezett színes tablókon, lévő képeken, nyomon követhette az elmúlt öt év történéseit, melyet „Életképek 2005-2010” címmel állítottak össze.  

A közösség tagjai jártak Görögországban, Erdélyben, a Balatonnál, Ópusztaszeren. Szerveztek különböző művészeti csoportokat, tagjaik sok helyen vettek részt különböző találkozókon. Maguk, de mások szórakoztatására különböző esteket rendeztek. Ezen az estén is az idős nőkből és férfiakból álló tánccsoport aratta a legnagyobb sikert. Előadták a bajor sörtáncot, a Szirtaki görög táncot, a gyertyafénykeringőt, csárdajelenetben elevenítették fel a régi pásztorélet eseményeit. Nagy tapssal fogadták a megjelentek az apáca show-t és egy cigány táncjelenetet. Mindezeket mindenesetben, megfelelő táncruhákban adták elő.

Többen versben fogalmazták meg és szavalták el a mindennapi életük örömeit és bánatait.

A megjelenteket köszöntötte Arnóth Sándor a térség országgyűlési képviselője is.

Bernáth László, a község polgármestere a nőket rózsával, a férfiakat kis üveg pezsgővel köszöntötte az évforduló alkalmából. Elmondta, hogy tettre kész csapat alakult a településen, munkájukat az igényesség és a szeretet irányítja. Az elmúlt években nagyon sokat fejlődött lakóhelyük, s ez az ott élő idős emberek munkájának sikere is. Arra kérte őket, adják át tapasztalataikat a most aktívan tevékenykedő fiatalabb nemzedéknek, hogy munkájuk még eredményesebb legyen. 

Erre az ünnepségre meghívást kaptak az apáti nyugdíjas klub tagja is, akik tizenhatan utaztak Tetétlenre. Ott nagyon kellemesen érezték magukat az ott ünnepelő emberekkel. 

Később, pedig a finom vacsora elfogyasztása következett, mely után élőzenére fiatalos lendülettel táncoltak, énekeltek jó hangulatban az ünnepség részvevői. 

A felvételek a rendezvényen készültek             (Foto: Vmirjáncki József)

Written by admin.korosszegapati