augusztus 24, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

A településen több mint ötven éve működik gyermektánc csoport, mely évről évre megújul, ami a táncosok életkorát illeti. Kanalasné Harasztosi Judit táncpedagógus és Kürtiné Tóth Mária a csoport vezetői igyekeznek a táncoló fiataloknak programokat szervezni, hogy a megtanult táncokat gyakorolhassák és élvezzék munkájuk eredményét, sikerélményük legyen.news-20100824-08325175-1750003792A körösszegapáti Nárcisz Nemzetiségi Néptáncegyüttes immár második alkalommal vett részt 2010. augusztus 10-16-ig a Fonyódligeten megrendezésre kerülő III. Liget Fesztiválon.

Jutott idő fürdőzésre és egy kis kirándulásra is

Az egy hetes nemzetközi táborban a hazai fellépők mellett ukrán, udmurt, japán és amerikai kórusok és tánccsoportok mutatták be műsorukat.

Az Apátiak együttese Szatmári táncokat és Méhkeréki joc-ot adott elő a fonyódligeti és a fonyódi bemutatón .

A mindennapi próbák és fellépések mellett jutott idő fürdőzésre és egy kis kirándulásra is. A tánc csoport tagjai ellátogattak Fonyódra, ahol többek között elsétáltak a Valkói kilátóhoz, valamint elutaztak Balatonfenyvesre is.

Az egy hetes táborozás költségeihez a szülők mellett a Körösszegapáti Román Kisebbségi Önkormányzat, Tarsoly Atilla polgármester és Horváth Győző képviselő járult hozzá..

Written by admin.korosszegapati