augusztus 15, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

Két héttel ezelőtt még Csizmadia Tibor református lelkész állt ott párjával, ahol most Bertalan Emőke Körösszegapáti szülötte és Milton Andrew Paul Angliában élő londoni fiatal- ember. Most ők mondták ki a boldogító igent, a körösszegapáti református templomban nagytiszteletű Csizmadia Tibor református lelkipásztor előtt. Több szempontból érdekes volt ez az esküvő.


news-20100815-02145111-1126203485A fiatalok Londonban ismerkedtek meg (milyen kicsi a világ), de együvé tartozásukat itt akarták a mennyasszony szülőföldjén, Körösszegapátiban, a református templomban szentesíteni. Ahhoz, hogy az esküvői szertartás minden mozzanata érthető legyen az ifjú férj számára, tolmács segítette, fordította az esküvői szertartáson elhangzottakat.

Fát fűrészelt az ifjú pár

Az esküvő befejezése is érdekes volt. A templom kijárata közelében két rönkön volt keresztbe téve egy vastagabb fa, melyet a fiataloknak kellett elfűrészelniük. Ez a cselekedet azt jelképezi, a fa az új élet kezdete, azt szimbolizálja, hogy az életük során elérik közös céljaikat, az életükben az eléjük gördülő akadályokat le tudják győzni. A fa kettéfűrészelése azt is megmutatja, hogyan tudnak az egybekelt fiatalok együtt dolgozni.

Ezután az ifjú pár fogadta a megjelentek gratulációit, jókívánságait.

Képek az esküvőről

(Foto: Vmirjáncki József)

Written by admin.korosszegapati