Konfirmalas-2014-008-600x400
május 31, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

Konfirmalas-2014-008-600x400A református gyülekezetekben az istentiszteletek között az egyik legnagyobb gyülekezeti és családi esemény a konformáció.

Szinte úgy ünneplik, mint egy iskolai ballagást. Ilyenkor a 13-14 éves fiatal lányok és fiuk, több éves, a hittan órákon és más egyházi foglalkozásokon tanult egyházi ismeretekről tesznek tanúbizonyságot.

Így volt ez Körösszegapátiban is. Egy kicsit rendhagyónak lehet ezt az ünnepi alkalmat nevezni, mivel a bibliai ismeretekből már a múlt héten, szombaton számot adtak, a tiszteletes úr nagy megelégedésére. Vasárnap délelőtt az ünnepi istentisztelet központi eseménye volt a konfirmandusok fogadalomtétele és hitbéli megerősítése. Így váltak teljes jogú tagjaivá a helyi református gyülekezetnek.

Ezen az ünnepi alkalmon megjelentek a szülők, a keresztszülők és a rokonság.
Csizmadia Tibor református lelkész kedves szavakkal köszöntötte a fiatal lányokat és fiukat, akik lelkiismeretesen eljártak eddig is az egyházi rendezvényekre, megtanulták, befogadták az egyházi élettel kapcsolatos ismereteket, viselkedési módokat.

Fogadalmat tettek a következők: Bereczki Ádám, Gerner József, Juhász Veronika, Kaszai Melitta, Nagy Barbara, Tóth Evelin és Varga Ágnes Krisztina.

Az ünnepi istentisztelet befejezéseként a konfirmandusok Csizmadia Tibor lelkész úrtól átvehették a Bibliát és az emléklapot. Kivonuláskor a gyülekezet tagjai gratuláltak a fiataloknak

Written by admin.korosszegapati