június 22, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében június 21-27-e között táborozni érkezett Révről 20 gyermek és öt felnőtt. A körösszegapáti gyerekek februárban voltak Rév település vendégei. Most ennek viszonzásaként egy hétig tartózkodnak a Sebes-Körös parti településen élők Körösszegapátiban. A révi gyerekeket elkísérte Dorel Cozma polgármester és Hasas János alpolgármester is.news-20100622-01414133-1742566296Különböző népi foglalkozások alapjait tanulják meg

Tarsoly Attila kedves szavakkal köszöntötte a vendégeket, majd Vad Erzsébet iskola igazgató – a házigazdák nevében – ismertette a várható programot. Úgy igyekeztek összeállítani, hogy a résztvevő gyerekek különböző népi foglalkozások alapjait megtanulják. A hét minden napján a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, valamint a településen élő alkotók által vezetett foglalkozáson vehetnek részt az apáti gyerekekkel közösen.

Megismerkednek Körösszegapátival

Közben megismerkednek a településsel, meglátogatják a református és ortodox templomot, farmlátogatáson vesznek részt Körmösdpusztán. Elutaznak Debrecenbe, sétát tesznek a Nagyerdőn, megtekintik a Nagytemplomot, az Egyetemet, majd az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőben pihennek, szórakoznak. Ellátogatnak Nyíregyházára is a Vadasparkba.

Gazdag élményekkel térnek haza

Lesz részükre táncház, sportfoglalkozás, játékos szellemi vetélkedő, bográcsozás és végül zárásként tábortűz is. A rendezők bíznak abban, hogy az ideutazó révi gyermekek a felnőttekkel együtt gazdag élményekkel térnek haza Körösszegapátiból.

Written by admin.korosszegapati