november 4, 2017 Hírek Nincs hozzászólás

A mintegy ezer lakosú faluban több mint ötszázan tettek állampolgársági esküt.A településen ismét állampolgársági eskütétel volt a napokban. Hasas János, Rév község alpolgármestere 30 főt kísért el Körösszegapátiba az ünnepélyes állampolgársági esküre. A Sebes-Körös menti település évek óta testvértelepülése Körösszegapátinak, innen a kapcsolat.

A kultúrház az ünnepi alkalomra szépen feldíszítve várta az eskütevőket. A Himnusz eléneklése után Tarsoly Attila polgármester köszöntötte a vendégeket, majd megtörtént az eskütétel. A legfiatalabb Mihók Géczi Anett 16 évesen, míg a legidősebb Hasas Erzsébet 69 évesen jutott el oda, hogy magyar állampolgárnak mondhatja magát. Esküt tett a település iskolájának aligazgatója, Májer Zoltán is.

Az ünnepélyes esemény végeztével baráti beszélgetés következett. Többen elmondták, hogy itt, a magyar és román határ közelében legtöbben magyar közegben élnek, de hivatalosan csak most lettek magyar állampolgárok. Juhászné Szónya Aranka, Körösszegapáti nagyközség anyakönyv vezetője elmondta, hogy a településen immár több mint ötszázan éltek a lehetőséggel és tették le a magyar állampolgársági esküt.

Written by admin.onkormanyzat