IMG 1616
október 5, 2016 Hírek Nincs hozzászólás

IMG 1616

2016. szeptember havában a Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat két kiállításon is részt vett.

Szeptember 16-án Hajdúböszörményben rendezték meg az immár rendszeresnek mondható Hajdú-Bihar Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítást. A megyénkből számos település mutatta be, hogy miket termelnek, állítanak elő a közfoglalkoztatás keretén belül. A város főterén voltak elhelyezve faházak, melyeket szebbnél szebb termékekkel töltöttek meg a résztvevők.

 megyei

Szeptember 22-23-án megrendezésre került a tavalyi évhez hasonlóan, ezúttal már a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás. Ahogyan tavaly is, idén is jelen volt a Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat. Ide a Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításra kialakított berendezéssel érkeztünk a Budapesti Vajdahunyad Vár kertjébe. Nagy megtiszteltetés volt a 130 kiállító között lenni. Minden résztvevő bővelkedett a bemutatni kívánt termékekben, melyeket meg lehetett kóstolni a látogatóknak. Sokan főztek is a helyi ízekből tartva így bemutatót, melyeket szintén meg lehetett kóstolni bárkinek, aki kíváncsi volt a vidék ízeire.

 országos

Mindkét kiállításon a Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat is tartott kóstolót a nagysikerű paprika krémünkből, süteményeinkből és lekvárjainkból, de árusítottuk is termékeinket, melyek szépen voltak csomagolva, díszítve. Kínálatunkban szerepelt száraztészta, fűszerpaprika őrlemény, zöldparadicsom lekvár, gyümölcslekvárok, különböző savanyúságok, sütemények és péksütemények.
A kiállításokkal a Belügyminisztériumnak az a célja, hogy bemutassa, hogy a közfoglalkoztatásban is lehet értéket teremteni, ha teret kapnak és nem is akármilyen értéket. Hiszen ezek a törekvések visszanyúlnak a nagyszülőhöz is akár, a tőlük megtanult módszereket, recepteket, bevált eljárásokat veszik elő, kihasználva a térség adottságait.

 

Written by admin.korosszegapati