diakmunka-2014-031-600x400
augusztus 7, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

diakmunka-2014-031-600x400Huszonhat, 16 éven felüli nappali tagozatos diák egy hónapon keresztül dolgozik a település különböző intézményeiben.

A legtöbb fiatal a polgármesteri hivatalban kapott munkát. Ők iratokat rendeznek, segítenek az irattározásban, a selejtezésben. Részt vesznek a hivatal ügyintézésében, amit szakképzettség nélkül is el lehet végezni.

Több diák a helyi iskolánál szervezett nyári napközis táborban segít a mindennapi programok, főleg technikai lebonyolításában. A lányok főleg kézműves foglalkozásokat, a fiuk sportversenyeket vezetnek.

A helyi családsegítő szolgálatnál is dolgoznak diákok. Látogatják az idős embereket és a mindennapi gondjainak a megoldásában segítenek. Bevásárolnak, gyógyszert kiváltanak, ebédet hordanak részükre.

Amint Tarsoly Attila polgármester elmondta most különösen jól jön a fiatal lányok és fiuk napi hat órás diákmunkája, mert sokat segítenek az augusztus 22-24 között megrendezendő Kun László Fesztivál előkészületi munkájában.

A diákok a diákmunka elnevezésű munkaprogramban szívesen vesznek részt. Saját településükön dolgoznak, egymással, de más emberekkel is találkoznak, megismerik a különböző közösségekben élők és dolgozók életét. Az sem egy utolsó dolog, hogy munkájukért bruttó 76 ezer forintot kapnak, ami segítséget nyújt a diákok egyéni terveinek a megvalósításában.

 

Written by admin.korosszegapati