április 9, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

A tavasz csalhatatlan jele, amikor zöldül a határ, kipattannak a rügyek és nyílnak a virágok.

Környezetünkben is szemmel láthatók a növényi életek indulása. Persze ilyenkor nemcsak az emberek számára szépnek mutatkozó, illatozó „hasznos” virágok fejlődnek, nőnek, hanem a gyomok is.parkost_nyk

A Körösszegapáti nyugdíjas klub tagjai minden évben gondoskodnak arról, hogy a klubjuk előtti park szép, tiszta, gondozott virágos legyen. Fontos ez azért is, mivel ez a kert a település központjában van. A gondozás már az ősszel elkezdődött, amikor árvácskát ültettek el, ami most kezd nagyon szépen díszleni. A klub tagjai kapáltak, gereblyéztek, vetették el az egynyári virágok magjait, metszették meg a rózsákat. Az arra járók elismeréssel szóltak a kertet gondozó asszonyok munkájáról. Megjegyezték máshol is el kellene az ilyen gondos munka.

A szépen rendbe hozott virágos kertet a későbbiek folyamán figyelemmel fogják kísérni, amikor szükség lesz rá, újra összejönnek és gondozni fogják, a klub tagjai mert így érzik jól magukat, ha környezetük tiszta és szép rendezett, virágos.

A kert szépítésén a következők fáradoztak: Nagy Lajosné, Blága Jánosné, Árgyelán Györgyné, Juhász Jánosné, Vmirjánckiné Nádasdi Margit, Pintye Józsefné.

Written by admin.korosszegapati