március 16, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

Az idősebbek és fiatalok együtt ünnepelték a forradalom és a szabadságharc ünnepét  a kultúrházban. A településről összegyűltek mindazok, akik emlékezni akartak a 163 évvel ezelőtti eseményekre. Vad Erzsébet az általános művelődési központ igazgatója köszöntötte az ünneplésre megjelenteket, majd a helyi református egyházközösség énekkara Csizmadia Tibor református tiszteletes úr vezényletével Kossuth nótákat, Petőfi Sándor Nemzeti dal c.versének megzenésített változatát és a Békeimát énekelték.Koszorzs

Az énekek elhangzása után az iskola nyolcadik osztályos tanulói emlékeztek 1848-49-es szabadságharc eseményeire, s mindazokra, akik szereplői voltak a máig is emlékezetes időszaknak. A nagyon szép, színvonalas műsort, amit az iskolások mutattak be, Pintye Edit tanárnő munkáját dicséri. Az ünnepi műsor megtekintése után a résztvevők átvonultak a községháza előtti térre, hogy megkoszorúzzák a polgármesteri hivatal épületén elhelyezett emléktáblát, melyet a település lakói 1948-ban helyeztek el. Azóta minden évben sor kerül a márványtábla megkoszorúzására.

Koszorút helyeztek el a település vezetői: Tarsoly Attila polgármester, Dráguly László alpolgármester és dr. Illés-Tóth Zoltán körjegyző. A helyi román kisebbségi önkormányzat részéről Blága János elnök, a cigány kisebbség nevében Varga János elnök és Balogh Jenő elnökhelyettes koszorúzott. Elhelyezték az emléktáblánál a megemlékezést és a tiszteletet, jelképező koszorúkat az egyházak és a pártok képviselői és a civil szervezetek vezetői is.

Written by admin.korosszegapati