november 27, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

A helyi Családsegítő Szolgálat dolgozói az idősek nappali napközijébe járók részére ünnepváró programot szervezett „Adventi készülődés” címmel. Elsőként a keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző időszakról beszélgettek a megjelentek, melynek eredete már igen régi keletű.news-20101127-09392016-287002481Az advent a várakozás időszaka, felkészülés a közelgő ünnepre.

Az idős emberek énekeket gyűjtöttek, mely az ünnepre való felkészülést fejezi ki. Az énekeket sokszorosították, hogy mindenki nyomon követhesse azokat. Énekeltek magyar és román nyelven karácsonyi énekeket. Szabó Jánosné volt , aki kezdte a magyar, Czencz Péterné Juliska pedig tette ezt a román nyelvű  egyházi énekekkel.

Nagyon megható volt hallani olyan énekeket is, amelyet nem ismert senki.  Endrédi János 67 évesen olyan éneket mutatott be, melyet kilencven évesek sem ismertek.

Pántya Péterné nyugdíjas óvónő megmutatta, hogyan kell adventi koszorút készíteni, mert napjainkban divat.

Miután meggyújtották az első gyertyát, mindenki a saját kis gyertya díszét készítette el, melyhez a szükséges anyagokat előre beszerezték.

Közben énekeltek és fogyasztották a finom kalácsot.

Többen elmondták, hogy a mai rohanó világban is meg kell állni ilyenkor egy pillanatra – november végén – valami különös kezdődik, ez az ünnepre való felkészülés, az ünnep várása.

 

Written by admin.korosszegapati